SELFIE PİLOT OKULUYUZ

SELFIE PİLOT OKULUYUZ

Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul İlkokulu, Avrupa Komisyonunun özdenetim aracı SELFIE pilot okulu seçilmiştir.

18.04.2019 324

ANTALYA-Kepez Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul İlkokulu Avrupa Birliği Komisyonu tarafından, okulların dijital çağda yerlerinin nerede olduğunu değerlendirmelerine olanak sağlayan SELFİE pilot okulu seçilmiştir.

Ülkemizde okul, öğretmen ve öğrenci boyutunda dijital becerilerin geliştirilmesine yönelik SELFIE aracının pilot uygulaması çevrim içi olarak yapılacaktır. 

Avrupa Birliği Komisyonu tarafından düzenlenen; SELFIE projesi uygulamasına, eTwinning görünürlüğü yüksek olan 47 ilden 213 okul seçilmiştir. Okulların seçiminde e-Twinning okulu etiketi alan okullara öncelik verilmiştir.

Eğitimde okul yönetimi,öğretmen ve öğrencilerin dijital yeterliliğinin ölçülmesinin amaçlandığı uygulamada; 2018-2019 okul yılı için üç adet oturum olarak planlanan ve 5 Ocak 2019 – 14 Nisan 2019 tarihleri arasında aktif olan SELFİE 2. özdüşünümüne katıldık.

Okul yönetimi,öğretmen ve öğrencilerimiz özdeğerlendirme anketlerini yaptı.Anketler sonunda elde edilen raporlara göre okulumuzun gelişimine yönelik bir eylem planı oluşturduk.

SELFİE pilot uygulamasına katılarak,ilkokullarında dijital yeterliliğin arttırılmasına katkı sağlamak bizi çok mutlu etti.

18-04-2019